آموزش صحیح تمیز کردن دستگاه اسپرسو

امروزه مردم با توجه به هزینه های بالای زندگی، سعی و کوشش بیشتری نسبت به حفظ و نگهداری دستگاه ها و لوازم مورد نیاز مصرفی خود دارند. افرادی که در صنف کافی شاپ مشغول به فعالیت هستند و دستگاه اسپرسو صنعتی دارند، با توجه به قیمت بالای این محصول باید نهایت دقت را در نگه داری آن داشته باشند. یکی از روش هایی که ما را در حفظ و نگهداری دستگاه اسپرسو و لوازم جانبی آن یاری میکند و بر طول عمر آن ها می افزاید، استفاده ی صحیح و تمیز نگهداشتن پس از هر بار مصرف می باشد. ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا شما را با روش صحیح تمیز کردن دستگاه اسپرسو آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

نکته مهم: تمیز نگاه داشتن دستگاه اسپرسو از آن جهت حائز اهمیت است که بر روی طعم و بوی قهوه شما، تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. چرا که تمامی دانه های قهوه به خودی خود چرب هستند و شما پس از استفاده ی بلند مدت از دستگاه اسپرسو ساز، این چربی ها را در سطوح قسمت های مختلف دستگاه احساس خواهید کرد. این چربی ها باعث تلخ تر شدن طعم قهوه از مزه ی واقعی آن در حالت معمول شده و قهوه ی شما دیگر آن عطر مطبوع همیشگی را نخواهد داشت.

نخستین گام تمیز کردن دستگاه اسپرسو

اولین مرحله تمیز کردن پورتافیلتر ها می باشد که به دو روش انجام می شود

۱- در روش اول آب به میزان لازم به نسبت حجم ظرفی که در نظر گرفته شده را با مایع ظرفشویی (به ازای هر پورتافیلتر یک قاشق غذا خوری ) باهم مخلوط کرده و پورتافیلتر ها را درون آن قرار می دهیم. توجه به ۳ نکته ی زیر در هنگام تمیز کردن پورتافیلتر ها لازم و ضروری است:

  • جدا کردن بسکت ها از پورتافیلتر ها و سپس قرار دادن آن ها داخل ظرف.
  • محلول آب و مایع شست و شویمان تا زیر دسته مشکی پورتافیلتر ها باشد، چون ممکن است به روکش دسته ها آسیب بزند.
  • این کار در پایان هر روز کاری انجام شود و پورتافیلتر ها تا شروع روز کاری بعد، در محلول آب و مایع ظرفشویی باقی بمانند.

 

۲- این روش کمی ساده تر و سریع تر از روش قبل انجام می شود به این ترتیب که:

  • ۲/۱ اسکوپ ماده تمیز کننده را داخل بسکت هر فیلتر بریزید.
  • پورتافیلتر را روی گروپ هد بسته و به مدت ۳۰ ثانیه زمان می دهیم که آب از گروپ خارج شود.
  • پورتافیلتر را خارج میکنیم و آب میکشیم.
  • بسکت را خارج کرده و داخل آن را به وسیله ی یک دستمال تمیز و خشک می کنیم.
  • سیل گروپ هد را با یک پارچه تمیز کنید.

بک فلاش:

پس از هر بار عصاره گیری با دستگاه اسپرسو ساز ، پمپ آن خاموش می شود که موجب می شود مقداری آب و قهوه داخل گروپ هد بر می گردد . تکرار این عمل به مرور زمان بر روی عملکرد دستگاه و طعم قهوه شما تاثیر گذار خواهد بود .برای تمیز کردن لوله های داخلی دستگاه اسپرسوساز و گروپ هد باید فرآیندی را تحت عنوان بک فلاشینگ انجام داد تا تمامی جرم ها و چربی هایی که در مجاری گروپ هد وجود دارند تخلیه شوند . لازم به ذکر است که مواد شوینده  مناسب این کار معمولا شیمایی هستند، پس توجه به اینکه قطعات داخلی دستگاه اسپرسو ساز پس از تخلیه عاری از مواد شوینده شیمیایی باشد امری ضروریست پس بهتر است مرحله آبکشی را با با دقت و توجه بالایی که در زیر شرح داده شده انجام دهید:

  • ۲/۱ اسکوپ ماده شوینده مخصوص را داخل هر بسکت پورتافیلتر بریزید.
  • پورتافیلتر را به گروپ هد متصل و محکم کنید.
  • گروپ هد را به مدت ده ثانیه فعال کرده و سپس به مدت ده ثانیه آن را در حالت غیر فعال نگه دارید.
  • چرخه ی فوق را پنج بار تکرار کنید.
  • پورتافیلتر را خارج کرده و به مدت ۱۰ ثانیه زمان دهید تا آب از گروپ هد خارج شود و بعد پورتافیلتر را آب بکشید.
  • پورتافیلتر های تمیز شده را به گروپ هد متصل کنید و فرآیند بک فلاشینگ را بدون مواد تمیز کننده تکرار کنید تا هیچ چیز داخل دستگاه اسپرسوساز باقی نماند.

تذکر: با توجه به تنوع در ساخت دستگاه های اسپرسوساز توسط کارخانه ها ، شاور اسکرین و گروپ هد ها ممکن است به وسیله یک پیچ در جایشان محکم شده باشند. در این صورت برای تمیز کردن شاور اسکرین لازم است آن را خارج کنیم زیرا در طول استفاده روزانه از دستگاه داخل آن ها جرم خواهد گرفت. همچنین سیل های لاستیکی گروپ هد را هم باید با یک پارچه تمیز کنید تا عاری از هرگونه ماده ی اضافی باشد. برای جداسازی شاور اسکرین از دستگاه می توانید به شرح زیر عمل کنید:

  1.  شاور اسکرین را با یک پارچه مناسب تمیز کنید.
  2.  به وسیله پیچ گوشتی ، پیچ های شاور اسکرین را باز کرده و آنها را در جایی مطمئن قرار دهیدتا گم نشود.
  3.  شاور اسکرین را زیر شیر آب گرفته تمیز کرده و آبکشی کنید .
  4.  به وسیله یک پارچه سیل های گروپ هد را با دقت تمیز کنید .
  5.  شاور اسکرین را به گروپ هد وصل کرده و پیچ ها را در جای خود محکم کنید.

نا گفته نماند روش دیگری نیز برای تمیز کردن دستگاه اسپرسو ساز وجود دارد و آن استفاده از سرکه سفید به جای مایع شوینده هست که به خاطر ماندگاری بوی سرکه توصیه  نمی شود و استفاده از مواد شوینده مخصوص این کار نتیجه مطلوب تری را به شما خواهد داد.

امتیاز شما به مقاله فوق

دیدگاه های شما عزیزان در خصوص مطلب فوق توسط مدیریت بررسی می گردد

امید است با نظرات سازنده خود،ما را در بهبود فرآیند کسب و کار یاری فرمایید

ارسال دیدگاه

توجه: ایمیل و شماره تماس شما محرمانه بود و نمایش داده نمی شود.